nl +31652203171 info@benbdolcefarniente.com Contrada Pluviano 32, 65017 Penne, Abruzzo

Nieuwsbrief 16, juli 2017

Vandaag is het 23 juli en het is buiten ca. 35 graden; te warm om buiten te zijn (tenzij je op het strand of bij een zwembad ligt) en dus tijd voor een nieuwsbrief!

Enkele weken geleden is ons huishouden uitgebreid met 2 jonge poesjes. Wie had dat ooit van ons gedacht? En het is echt waar, we vinden het nog leuk ook. De katjes hebben  inmiddels een naam: Luna en Tijger en het zijn 2 schatjes. Toen we ze van onze buren kregen, waren ze heel bang, maar nu zijn ze helemaal gewend. ’s Nachts slapen ze in de garage. Als Mildred ’s avonds hun water- en voerbakje en hun kattenbak beetpakt om deze in de garage te zetten, weten ze dat ze naar binnen moeten en komen ze al aangerend; als Mildred de volgende ochtend met de sleutel komt om de deur open te doen, staan ze haar al op te wachten: zo leuk….

We zitten nu midden in het seizoen. Naast gasten uit Nederland, hebben we ook al gasten uit België en Duitsland gehad. Volgende week komen er Italianen en de week daarna komen er zelfs mensen uit Australië. Helaas is de maand juli niet heel druk, maar in de maanden april, mei en juni hebben we al aardig wat gasten mogen ontvangen en ook augustus, september en oktober beloven gezellige drukte. In oktober hebben we zelfs een pilatesweek met maar liefst 8 deelneemsters.

Het is nu de periode van feesten en festivals: veel gezelligheid, heerlijk eten en lekkere wijnen. Als we zouden willen, kunnen we meerdere avonden per week op pad.

In Nederland fietsten we graag (vooral Mildred), maar dat is hier wat lastig want om in de buurt van onze B&B te kunnen fietsen moet je toch wel een getrainde fietser zijn en dat zijn we helaas nog niet 😉. Enkele weken geleden hebben we in Pescara een fiets gehuurd: heerlijk langs de kust gefietst en af en toe gestopt voor een heerlijk Italiaans ijsje, een verfrissende duik in de zee en overheerlijke vis antipasti. We hebben genoten.

Geregeld nemen we de tijd om op zoek te gaan naar mooie plekjes in Abruzzo. Nadat we pas midden op de Campo Imperatore (hoogvlakte in de Gran Sasso) bij Ristoro Mucciante onze eigen arrosticini op de BBQ hadden gebakken, hebben we daarna een bezoek gebracht aan Rocca Calascio, één van de mooiste monumenten van Abruzzo. Dit is een kasteel dat zijn oorsprong vindt rond het jaar 1000. Vanaf deze burcht had men vroeger 360 graden controle over de vallei. In de 15e eeuw heeft een zware aardbeving een ruïne van het kasteel gemaakt en daarna is het kasteel nooit meer herbouwd. In en rond de ruïne zijn barretjes, restaurantjes en kunstateliers gemaakt. Al met al een prachtige plek, waar je als toerist zeker moet zijn geweest.

Verder zijn we onlangs naar de Valle de Tirino (in de Majella) geweest. Hier stroomt de rivier de Tirino, één van de mooiste en schoonste rivieren van Italië. Het water is kraakhelder en ziet prachtig blauw/groen. We hebben samen met een gids in een kano over deze mooie rivier gevaren. De gids vertelde allerlei leuke feiten en weetjes; het was echt geweldig.

Bij volle maan organiseren ze ook dergelijke excursies en dat willen we zeker ook een keer meemaken.

In mei zijn we met enkele gasten naar de Costa dei Trabocchi geweest. Langs de kust tussen Francavilla al Mare en Vasto, kom je hier en daar oude, houten vissersplatformen tegen, trabocchi genaamd. Deze trabocchi staan op houten palen in het water en zijn aan de rotsen verankerd. Via een smalle brug kan je het platform bereiken. Tegenwoordig worden ze niet meer in hun oude functie gebruikt en zijn de meesten omgetoverd tot visrestaurants. Het prachtige uitzicht over de azuurblauwe zee, het geluid van het kabbelende water onder je en natuurlijk de overheerlijk smaak van verse vis zorgen voor een optimale beleving

Naast leuke uitstapjes voor onze gasten, zijn we ook altijd op zoek naar gezellige restaurantjes. La Spiaggetta in Farindola behoort momenteel tot één van onze favorieten. De eenvoud van de locatie en het eten zijn werkelijk verrassend. Eigenaresse Sabina en haar kok(kin) zorgen telkens weer voor een geweldige beleving. Vorige week waren we daar met enkele gasten en één van hen zei: dit is nou wat ik zoek in Italië. De avond daarvoor waren we al naar een feest in Loreto Aprutino geweest en dit maakte het plaatje van Abruzzo voor hem compleet: hier vind je nog een authentiek stukje Italië.

Natuurlijk zijn wij het helemaal met hem eens en wij hopen dat gevoel nog op veel gasten te kunnen overbrengen.

Verder hebben wij het hier in Italië helemaal naar onze zin. Het gemis van onze kinderen, vaders, andere familie en vrienden is wel aanwezig, maar de digitale wereld en de gezelligheid van onze gasten helpen ons daar doorheen.

 

Related Posts

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en leuke aanbiedingen...